- شيرين الجوهرىعضو شرف
الجنس :
عدد المساهمات : 808
العمل/الترفيه : فورسيزون
لحمه بالخلطه بالفرن
الجمعة ديسمبر 09, 2011 8:46 am
[center]
المقادير :
كيلولحم بعظم / بصل مقطع جوانح /3 بطاطس مقطعة مكعبات / راس ثوم مقطع شرائح / بازلاء مجمدة صلصة / ملح / قرفة / كمون / فلفل أسود / كركم / بهارات لحم / ورق غار / عصير ليمون / خل أبيض-رز بسمتي مغسول ومنقوع / أكياس شوي خاصة بالفرن
الطريقة
ملعقتين صلصة وعصير ليمونة وملعقة خل وملح وقرفة وكمون وفلفل أسود وبهارات لحم والكركم..
وورق غار وشرائح الثوم في زبدية و نخلطهم مع بعض زين
ثم نضيف قطع اللحم ونحركهم في التتبيلة ثم توضع في كيس الشوي ونربطه
وتوضع في صينية
وتدخل الفرن ( ممكن نتبل اللحم من الليل أو قبل الطبخ بساعتين)
تاخذ لها ساعة ونص الى ساعتين في الفرن
نحمر شرائح البصل في الزيت حتى يحمر نضع في الخمس دقائق الأخير كاس بازيلاء مغسول ومصفى من الماء
بعد ماتخلص مكعبات البطاطس نضيف عليها خلطة البصل والبازيلاء ونحط ملعقة قرفة وملعقة كركم ونحركهم
نسوي الرز الأبيض بالطريقة العادية وبعد ماتنشفا المايةويستوي الرز نضيف خلطة البصل والبطاطس على الوجه
ونكتم القدر شوية حتى ياخذ ريحة الخلطة نرجع لصينية اللحم
ونولع الفرن من فوق عشان يتحمر الوجه وبعدها نطفي والأفضل مانطلع الصينية
ولانفتح الكيس الا بعد مرور عشر دقايق عند الغرف نشيل الخلطة جانباً ونغرف الرز في الصحن
ثم نضع الخلطة على الوجه ونضع اللحم
المقادير :
كيلولحم بعظم / بصل مقطع جوانح /3 بطاطس مقطعة مكعبات / راس ثوم مقطع شرائح / بازلاء مجمدة صلصة / ملح / قرفة / كمون / فلفل أسود / كركم / بهارات لحم / ورق غار / عصير ليمون / خل أبيض-رز بسمتي مغسول ومنقوع / أكياس شوي خاصة بالفرن
الطريقة
ملعقتين صلصة وعصير ليمونة وملعقة خل وملح وقرفة وكمون وفلفل أسود وبهارات لحم والكركم..
وورق غار وشرائح الثوم في زبدية و نخلطهم مع بعض زين
ثم نضيف قطع اللحم ونحركهم في التتبيلة ثم توضع في كيس الشوي ونربطه
وتوضع في صينية
وتدخل الفرن ( ممكن نتبل اللحم من الليل أو قبل الطبخ بساعتين)
تاخذ لها ساعة ونص الى ساعتين في الفرن
نحمر شرائح البصل في الزيت حتى يحمر نضع في الخمس دقائق الأخير كاس بازيلاء مغسول ومصفى من الماء
بعد ماتخلص مكعبات البطاطس نضيف عليها خلطة البصل والبازيلاء ونحط ملعقة قرفة وملعقة كركم ونحركهم
نسوي الرز الأبيض بالطريقة العادية وبعد ماتنشفا المايةويستوي الرز نضيف خلطة البصل والبطاطس على الوجه
ونكتم القدر شوية حتى ياخذ ريحة الخلطة نرجع لصينية اللحم
ونولع الفرن من فوق عشان يتحمر الوجه وبعدها نطفي والأفضل مانطلع الصينية
ولانفتح الكيس الا بعد مرور عشر دقايق عند الغرف نشيل الخلطة جانباً ونغرف الرز في الصحن
ثم نضع الخلطة على الوجه ونضع اللحم
- أم سلوانAdmin
الجنس :
عدد المساهمات : 5571
العمل/الترفيه : القراءة والأشغال اليدوية
رد: لحمه بالخلطه بالفرن
الثلاثاء ديسمبر 20, 2011 7:15 pm
ده كله كويس قوي وانا على نفسي بعمل اللحم كده في الفرن لكن ليه اكياس الشاي او اشاي ده لو عندك سبب لكده ياريت نذكره
- شيرين الجوهرىعضو شرف
الجنس :
عدد المساهمات : 808
العمل/الترفيه : فورسيزون
رد: لحمه بالخلطه بالفرن
الأربعاء ديسمبر 21, 2011 3:56 am
تسلمى ام سلوان على مرورك
وانا ذكرت السبب
ونكتم القدر شوية حتى ياخذ ريحة الخلطة
هو ده الغرض من الاكياس
وبالهنا ياقمر
وانا ذكرت السبب
ونكتم القدر شوية حتى ياخذ ريحة الخلطة
هو ده الغرض من الاكياس
وبالهنا ياقمر
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى